воскресенье, 1 июня 2014 г.

ДРОХВА

   
Дрохва  — великий птах родини дрохвових, єдиний представник свого роду. Гніздиться в Центральній та Південній Європі, де є найбільшим видом птахів, та на більшій частині помірних районів Азії. Європейські популяції зазвичай осілі, тоді як азіатські узимку мігрують на південь. Є одним з найкрупніших птахів України.
   На вигляд дрохва нагадує невеликого страуса. У неї довгі, дуже могутні ноги, довга шия, голова з коротким дзьобом. Вона непогано бігає і літає. Ноги трипалі, пристосовані до ходьби і бігу. Колір оперення — головашия і черево сіруваті, спинакрилаі хвіст буро-руді в дрібну поперечну смужку. У шлюбний сезон у самця зростають довгі білуваті вуса і рудий ошийник. Розміри самця — понад 1 м в довжину і вагу до 18 кг, самка помітно дрібніша — до 0,75 м і важить не більше 5 кг.
   Дрохва живиться рослинною їжею — зернами і насінням рослин, їсть овочі, крім картоплі, особливо любить горохкапусту і гірчицю, щипає молоду траву. Може ловити і дрібних ссавцівземноводних і деяких безхребетних, зокрема комах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий